Qui som

La banda

quisom.jpg

Maio de sal és un quartet femení que neix amb l’objectiu de difondre i descobrir alhora músiques de Brasil, Cap Verd i Portugal, cantades en crioll i portuguès.

Al novembre de 2016, la banda enregistra Oji el seu primer treball discogràfic sota la producció artística de Nan Mercader, que es publica a l’abril de 2017 de la mà del segell Temps Record.

Actualment la banda està formada per Anna Herrero (veu, baix i percussió), Leticia Martín (guitarra, cavaquinho i veu), Maria Soto (veu i percussió) i Yolanda Moreno (veu i percussió).

La banda neix al maig de 2013 com a trio format per Tetê Vieria a la veu, Leticia Martín a la guitarra i les veus i Maria Soto a la percussió, i amb aquesta formació Maio de Sal publica una primera maqueta amb set temes. Al novembre de 2013 Maio de Sal es converteix en un duet i Leticia Martín agafa el relleu de la veu fins a la transformació del grup en quartet, al novembre de 2016.

8 mans i 4 veus

anna

Anna Herrero. Actualment estudia a l’ESMUC l’especialitat de pedagogia – cant jazz i realitza la formació de Shiatsu en Moviment. La seva experiència musical abasta gravacions amb “el Club Super3”, col·laboracions amb el grup Barcelona Gospel Messengers i el grup de percussió i veus Tambor de Saia i coliderant el projecte d’ArtJust.  Publicà el disc Nou Mars de Verd al 2014 i actualment també la podem trobar amb grups que ella mateixa anomena Jazzmobiliari.

leti2

Leticia Martín és guitarrista, compositora i cantant. Ha format part de diferents formacions musicals, com ara Blue Velvet, Bocaracà i actualment participa en el projecte Llars i dins el seu projecte en solitari: Lulamae Blue.

maria3

Maria Soto és percussionista, s’ha format amb en Nan Mercader, l’Aleix Tobias i el Martí Hosta. Durant 6 anys ha dirigit i tocat a la banda de percussió Kata Kitinga i ha format part del Col·lectiu Tanimbuca i de la banda brasilera Maracatú.

yolanda

Yolanda Moreno. Des de fa quinze anys participa activament en diversos grups de percussió brasil·lera: Khaire, Maracatú, Gútum, Tambor de Saia, Col·lectiu Tanimbuca, etc. Passa més d’un any de la seva vida viatjant pel Brasil impregnant-se de les seves essècies musicals. Actualment estudia Producció i Gestió a l’ESMUC.